Hyvät kaupat

discount-3067848_1280

Turhan kulutuksen vähentäminen ja menojen karsiminen ovat kiinteä osa vaurastumista. Silti kaikilla meillä on tarpeita myös kuluttaa, enemmän tai vähemmän. Kun eteen tulee tilanne, että jotain tärkeää täytyy hankkia, siitä ei kannata maksaa ylimääräistä.

Kuluttujamarkkinat ovat pullollaan huonoa palvelua, kalliita hintoja, arvotonta laatua, jopa suoria vedätyksiä. Joskus kuitenkin tulee vastaan myös hyviä tarjouksia, jotka tarpeen vaatiessa kannattaa hyödyntää. Listaan tälle sivulle laidasta laitaan kuluttujatuotteita, palveluita tai tarjouksia, joita olen itse hyödyntänyt ja todennut tehneeni hyvät kaupat.

Elisa

elisaviihde_ss2_240118_1920x250

Yksi Elisan parhaista palveluista on Elisa Viihde ja Aitio-ohjelmakirjasto nimenomaan mobiilisovelluksella varustettuna. Viihde- sovelluksella voi katsoa tv-ohjelmia ja tallentaa ne kätevästi puhelimella tai tabletilla missä ja milloin tahansa. Tallennustilaa ohjelmille on 2500 tuntia suosikkisarjat voi tallentaa jatkuvana. Elisa Viihteen Aitio-ohjelmakirjasto taas pitää sisällään Netflixin tavoin laadukkaita elokuvia, tv-sarjoja sekä lastenohjelmia.

Televisio-ohjelmia, tallenteita ja Aitiota voi katsoa Viihde-sovelluksen kautta puhelimella, tabletilla, tietokoneella ja Chromecastin tai AirPlayn avulla katselu onnistuu myös oman television kautta.

Elisan kampanjalla Viihdettä voi kokeilla ensimmäisen kuukauden maksutta, jonka jälkeen Viihteen ja Aition kustannus on yhteensä 11,90€/kk. Tarjouksessa ei ole määräaikaa, joten sen voi peruuttaa koska tahansa helposti netin kautta.

Tilaa maksuton kokeilu tästä.

S-ryhmä

lataus

Someraivoista päätellen S-ryhmän vihreä brändi saa monen huonovointiseksi. Silti yli 2 miljoonaa suomalaista on hankkinut itselleen S-ryhmän vihreän bonuskortin, joten asiakasomistajilla löytynee myös luottamusta.

Kuitenkin moni kuluttaja omaksuu vieläkin Lidlin edullisemmaksi päivittäistavarakaupaksi, vaikka monet tuoreet ruokakorivertailut kertovat S-ryhmän kauppojen halpuutuksen toimivan. Kun halpoihin hintoihin yhdistetään vielä laaja kanta-asiakasohjelma, ei S-ryhmän voittokulkua päivittäistavaramarkkinalla tarvitse ihmetellä.

Henkilökohtaisesti kerään S-bonuksia päivittäistavaraostoksista (Prisma), vakuutuksista (LähiTapiola), puhelinliittymästä (Elisa) ja polttoaineesta (ABC) sekä satunnaisista kuluista, esimerkiksi vaateostokset. Viime vuodelta keräsin bonuksia 399 euron arvosta ostamalla suomen edullisinta ruokaa.

Bonukset on hyvä esimerkki automatisoidusta säästämisestä, jotka voi myöhemmin halutessaan tuhlata vaikka Espanjan aurinkorannikolla.

Norwegian luottokortti

320x50

Luottokorttia pystyy suosittelemaan vain henkilöille, jotka eivät tarvitse kortin korollista luotto-ominaisuutta ja vain, jos kortissa on todella hyvät ehdot. Norwegianin luottokortti on ominaisuuksiltaan ylivertainen:

  • Ilmainen, ei vuosimaksua
  • Ei käteisnostomaksua automaatilla
  • Korotonta maksuaikaa 6kk
  • 1% bonusta kaikista ostoksista cashpoint- pisteinä
  • Jopa 20% bonusta Norwegianin lennoista cashpoint-pisteinä
  • Luottoa 10 000 euroon asti
  • Ilmainen matkavakuutus ja lennon peruutussuoja
  • Oma pin- koodi

Hankin itse Norwegianin luottokortin, koska lennän lomalentoni Norwegianilla. Voin kerätä kaikista korttiostoksista cashpoint- bonuksia arviolta 150 – 200 euroa vuodessa. Tämän lisäksi saan jokaisesta lentolipusta vähintään 5% cashpoint- pisteitä.

Luottokortin todellinen vuosikorko on 21,92%, mutta tällä ei merkitystä, koska en ole koskaan maksanut luottokorttien korkoja senttiäkään, enkä suosittele sitä kenellekään. Luottokortti kannattaa hankkia etujen takia, ei luottoa varten.

Tilaa Norwegian luottokortti tästä

Fitnesstukku

Koska harrastan kuntosalitreeniä keskimäärin 4 kertaa viikossa, lisäravinteita tulee käytettyä jonkin verran. En ole koskaan laittanut rahaa ”Total AminoTesto- Workout”- tyyppisiin humpuukituotteisiin, vaan lähinnä ostan halvinta perusproteiinia ja pari kertaa vuodessa kreatiinia.

Pari viikkoa sitten tilasin Fitnesstukusta 5kg Starnutritionin Whey- proteiinia, jota sai tuolloin tarjouksesta 9,90€/kg. Koska Fitnesstukku lähettää yli 49€:n ostokset ilman postikuluja ja kun perusheraa saa alle 10€/kg, niin minusta se oli hyvä tarjous.

Tämä kyseinen tarjous loppui 14.1, mutta tällä hetkellä Fitnesstukulla on yksi tarjous, jonka voisin tarvittaessa hyödyntää. Tarjouksessa on 4kg:n säkki perusheraa, johon saa valita bonustuotteen päälle. Näistä luonnollisesti ottaisin 500g kreatiinia, jonka listahinta on 9,90€/pussi. Tällöin heran kilohinnaksi tulisi kohtuullinen 11,25€/kg + ilmainen toimitus.

Bonnierin aikakausilehdet

Tieteenkuvalehteä ja sen sisarversiota – Historiaa tulee välillä tilattua ihan kotiin asti. Tosin en koskaan tilaa lehtiä jatkuvana, vaan hyödynnän puoli-ilmaisia lounaita. Bonnierilla on paljon hyviä tarjouksia, joissa saa esimerkiksi kaksi lehteä kotiin kannettuna vitosen kappale. Tilaus on helppo katkaista netin kautta välittömästi tarjouskampanjan jälkeen, joten ylimääräisiä kuluja ei tule.

Tarjouksen kylkiäisenä tulee yleensä muutaman kympin arvoinen tilaajalahja kaupanpäälle, joiden laatu vaihtelee paljon. Erään kerran mukana tuli pieni drone, josta oli jälkikasvulle yllättävän paljon iloa. Toisesta Historia- lehden kampanjasta möin käyttämättä jääneet kiikarit Tori.fi:ssä hintaan 20 euroa.